Pieczone połówki jabłek z orzechami i Lodami Bakaliowymi

Pieczone połówki jabłek z orzechami i Lodami Bakaliowymi
Pieczone połówki jabłek z orzechami i Lodami Bakaliowymi
Pieczone połówki jabłek z orzechami i Lodami Bakaliowymi
Pieczone połówki jabłek z orzechami i Lodami Bakaliowymi

Lista składników

  • Lody Bakaliowe Zielona Budka
  • Jabłko (1 sztuka)
  • Ulubione bakalie (2 łyżki)
  • Żurawina (1 łyżka)
  • Miód (2 łyżki)
  • Szczypta cynamonu
  • Mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

  • Jabłka kroimy na połówki.
  • Przekrojone jabłka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15–20 minut w temperaturze 180°C.
  • Po upieczeniu lekko studzimy.

Sposób podania

  • Upieczone jabłka kładziemy na deserowym talerzyku.
  • Obok jabłek rozsypujemy żurawinę i bakalie.
  • Na połówki jabłek wylewamy po łyżce miodu i kładziemy po gałce Lodów Bakaliowych Zielona Budka.
  • Całość posypujemy cynamonem oraz bakaliami i dekorujemy miętą.

Pozostałe smaki: